sábado, 11 de julio de 2009

Liga Nacional de Clubes - Triatlon Pulpi

Intussen precies twee weken geleden (de prensa had wat vertraging...) was de Liga Nacional de Clubes in Pulpi. Bart deed mee voor CT Aguilas in de Liga de promocion.

In deze wedstrijd start iedere club met minimaal 6 mensen en maximaal 10. Iedereen die binnenkomt binnen de tijdslimiet (125% van de tijd van de eerste) kan punten verdienen. De 3 teams met de meeste punten promoveren naar de 2e Division Nacional. Het doel was dus om met het team bij de eerste 3 te komen. Er deden 20 teams mee in de Liga de promicion, met 176 mannen. Een grote wedstrijd, met mensen uit heel España. Hieronder het CT Aguilas team:

De autorit richting Pulpi duurde net iets langer dan normaal, omdat we het verstandiger vonden om ons aan de snelheid te houden... De vorige rit naar Aguilas waren we namelijk geflitst in de afdaling naar Aguilas, en juist het moment dat Bart altijd zegt: en nu gaan we gratis naar Aguilas! maar die keer was het niet bepaald gratis...

Het was een warme, hele warme dag, en de start was om 15.00h. Ongeveer op het warmste tijdstip van de dag :(. Aangekomen op de wedstrijdplaats deed Bart het fietsparcour 2 keer als warming-up. Daarna de wisselzone inrichten en een beetje inzwemmen. Gelukkig waren er geen kwallen, dat was weer al een zorg minder! Nadat alle atleten zich in de wisselzone verzameld hadden, vond de camera de llamada plaats, waarbij iedere club met zijn atleten gepresenteerd werd, en op de foto moest. CT Aguilas ging van start met: Bart, Alfonso, Miguel, Zamora, Pedro Maria, Luis, Sergio, Mariano, Bedmar y Txema.




Daarna kon de wedstrijd van start gaan! Iemand van Santander nam de leiding in het zwemmen, en kwam 1 minuut voor de rest het water uit. Bart ging goed in het zwemonderdeel, en met zijn vriendjes van Caravaca verliet hij het water, en kon het fietsonderdeel beginnen. Bart zat in het eerste kopgroepje, en er werd goed gefietst. Omdat het een klein fietsparcour was, heeft Bart zijn groepje de nodige triatleten gedubbeld. Na een goede wissel begon Bart aan de run. Zijn Caravaca-vriendjes lieten hem in de steek en namen de leiding. Het was echt snikheet, en daardoor waren de looptijden bij iedereen trager dan onder menselijke omstandigheden! Bart had desondanks goed gelopen, en zijn loop-forma die hij had bij de duatlons komt poco a poco terug. Als 5e komt Bart individueel over de meta, met een tevreden gevoel!










Daarna komen de mensen beetje bij beetje binnen en werd er in spanning gewacht hoe CT Aguilas zou eindigen. Diego (presidente van de Murciaanse Triatlon Federatie) houdt de tussenstand bij en gedurende lange tijd zaten we bij de eerste 3 teams. Uiteindelijk eindigt CT Aguilas op 10 punten achterstand op de 4e plaats, maar wel als beste club van Murcia. Heel jammer, net geen promotie... Miguel had er de hele nacht niet van kunnen slapen. Maar volgend jaar beter!

Bij de vrouwen was er geen team van Murcia gestart, omdat we niet genoeg vrouwen hebben. Dit maakte wel dat het mannen-team veel supporters en fotografen had! Maar volgend jaar toch maar proberen om met een mannen en vrouwen team van start te gaan.

Na de wedstrijd zijn we zo snel mogelijk naar huis gegaan, omdat we morgen om 10.00h stond de triatlon van Alhama de Murcia op het programma (zometeen volgt het verslag van de triatlon van Alhama de Murcia).
Groetjes,
Annika

No hay comentarios:

Publicar un comentario