domingo, 22 de noviembre de 2009

X-duatlon Jumilla

Zondagochtend 22 november:



Zoals alle wedstrijden op zondagochtend, was het vroeg opstaan. Om 6 uur ging de wekker, en rond 7.15h gingen we op weg naar Jumilla. Ik ben niet gestart, omdat ik pas ziek geweest was, en in de Mega-Liga kon mij niemand meer verslaan, dus was het ook niet noodzakelijk om te starten. Deze keer hadden we extra supporters bij: pa en ma Asselman!


Toen we in Jumilla aankwamen hadden we eerst de dorsalen ophaald, en zoals altijd in Jumilla, zaten er veel extra dingen bij: een sjieke sporttas, een fles wijn, koeken en drankjes.
Na het ophalen van de dorsalen, maakte Bart zich klaar om te gaan inrijden:


En daarna kon hij zijn wisselzone inrichten:

Daarna nog een korte warming-up met lopen, en vervolgens was de voorstart, waarbij de eerste 10 van de X-duatlon Liga om de beurt naar voren geroepen werden. Bart startte vandaag met nummer 3, omdat hij derde stond in de Liga:

Vandaag was een spannende wedstrijd, want het was de laatste wedstrijd van dit seizoen en er zou bepaald worden wie de uiteindelijk nummer 1, 2 en 3 zouden worden in de X-duatlon Liga. Bart, die al een 2e plaats heeft in de Duatlon Liga, een 2e plaats in de Triatlon Liga en een 1e plaats in de Mega Liga, wilde ook nog een goede classering behalen in de X-duatlon Liga!

Na de X-duatlon van Puerto Lumbreras waren we naar Jumilla gereden om het parcour te bekijken en het parcour was behoorlijk pittig: 6km vlakke run (2 rondes), gevolgd door 28km mountainbiken met veel hoogtemeters, losse stenen en technische stukken (1 ronde), en tenslotte 3km run (1 ronde).

Rond 10 uur was de start en konden de mannen beginnen:

Bart was niet fit en niet voorbereid voor deze wedstrijd, want hij had de laatste maanden nauwelijks kunnen trainen en de week voor deze wedstrijd was gevuld met het uitstapje Luca-Groningen. Daardoor was ik toch verbaasd om Bart in de loop-kopgroep te zien na de eerste loopronde:
In de tweede ronde namen Raul Guevara en Carlos Marin Martin een kleine voorsprong van 20 seconden, en daarna kwam Bart de wisselzone in samen met Ramon Garcia en Francisco Jose Muñoz:
Na een snelle wissel van Bart en Ramon, werd Francisco Jose Muñoz direct achtergelaten in de wisselzone, en was Carlos Marin Martin direct ingehaald en gedropt:

Al snel werd Raul Guevara bijgereden, en vormde zich een kopgroepje van drie mannen met daarin de huidige nummer 1 (Ramon), 2 (Raul) en 3 (Bart) van de Liga. Ramon ontsnapte na 6-7km en nam een lichte voorsprong. Bart en Raul bleven samen over en halverwege het fietsparcour kon Bart bij Raul wegrijden. Nadat de mannen Santa Ana gepasseerd waren, volgde de afdaling, en daar werd Bart onaangenaam verrast... De afdaling was totaal anders dan dat op internet was aangegeven en we geoefend hadden, waardoor hij heel veel tijd verloren had... De beruchte mountainbiker Miguel Angel Cantero maakte hier gebruik van en stoof Bart voorbij in de afdaling. Uiteindelijk kon Bart hem weer bijrijden op het vlakkere stuk naar de wisselzone, en samen kwamen ze de wisselzone in (in tweede en derde positie):

En daarna kon de laatste run beginnen:

Bart voelde zich vrij sterk, en wilde nog proberen om Ramon in te halen. Maar Bart was een beetje te fanatiek begonnen en halverwege het parcour kreeg hij last van de milt (zuurstof-tekort) en moest hij ook Miguel Angel laten gaan. Op het einde moest Bart zelfs nog uitkijken, want Raul was hem genaderd, en uiteindelijk heeft Bart alles op alles moeten zetten om hem voor te blijven en de derde plaats in deze wedstrijd te behouden:
Nog even omkijken waar hij was:

En daarna zo snel mogelijk naar de meta:

Met veel pijn en stikkapot kwam hij toch als DERDE over de meta!!!!!:

Daarna direct op de foto, met een geforceerd lachje... Hieronder van links naar rechts: Miguel Angel (2e), Ramon (1e) en Bart (3e)

Na de wedstrijd was er vanalles lekkers voorzien: gedroogde vijgen en abrikozen, noten, mandarijnen en sportdrank. Toen er genoeg eten voor iedereen bleek te zijn, hadden de supporters daar ook van genoten :-). Bart was beetje bij beetje aan het herstellen van de zware wedstrijd, en daarna was het tijd om blij te kletsen met onze X-duatlon-amigos, en de wedstrijdspullen op te halen uit de wisselzone:

Al snel was ook de prijsuitreiking daar, en kon Bart alweer lachend zijn prijs op gaan halen:

Tenslotte nog een keer met de vrouwen op het podium (Barbara 1, Raquel 2, en Isabel 3), dit waren overigens ook de enige vrouwen die gestart waren:

En daarna natuurlijk nog een foto met de Zeeuwse supporters:


De fotograaf had jammergenoeg geen mogelijkheid gekregen om met deze guapo op de foto te gaan... volgende keer beter :-)

Groetjes,
de fotograaf

No hay comentarios:

Publicar un comentario