miércoles, 12 de agosto de 2009

Visita Jan en Miep in Murcia

Donderdag 6 augustus, toen we terugkwamen van onze zwemtraining, stonden Jan en Miep bij ons voor de deur, die intussen al een hele reis achter de rug hadden! De katze moest alweer plaatsmaken voor de volgende gasten! Na de comida moest Bart gaan werken, en was er voor mij tijd om met Jan en Miep bij te kletsen, want het was alweer een tijdje geleden dat we elkaar gezien hadden. In de avond nog een wandeling door de wijk, en daarna kwam Bart terug van zijn werk en hebben we samen avond gegeten in casa Jaeken-Asselman :-).

Vrijdagochtend wilde ik nog een kleine fietstraining doen van een 20-tal km, als warming-up voor de triatlon van Agramon, die ´s anderendaags op het programma stond. Maar daardoor mocht het voor mij geen intensieve training worden. Jan ging ook fietsen, maar die wilde hard gaan rijden, waardoor we enkel het eerste deel hebben samengereden. Miep had ook haar fiets uitgehaald en had tijdens haar fietstocht de hardwerkende straatwerkers een buenas dias gewenst, wat heel erg gewaardeerd werd ;-). Na het fietsen werd de comida gemaakt, en rond 14 uur kwam Bart naar huis voor het middageten. In de namiddag moest ik nog wat voedingswerk doen, en ondertussen waren Jan en Miep gaan shoppen.

Zaterdag was de triatlon van Agramon, waarvan het verslag al op ons blog te vinden is.

Zondag, nadat we uitgeslapen en ontbeten hadden, gingen Jan, Bart en ik ons klaarmaken voor een fietstocht. Nadat we uiteindelijk beslist hadden welke fietstocht het ging worden, zijn we rond 13 uur vertrokken (gelukkig was het geen warme dag, want rond dit tijdstip vertrekken is normaal gesproken geen aanrader in de zomer!). De fiets-route die we gedaan hadden was een mooi rolling-hills parcour van 57 km via Churra-Santomera-Fortuna-el Fenazar-Los Valientes-Alcayna-Churra. We hebben fijn gefietst, en iedere klim heeft ieder op zijn "eigen" tempo gereden ;-)!!!! In de namiddag zijn we met z´n allen gaan wandelen bij de condomina, waarbij we een hele silouet-foto-sessie gedaan hebben bij een ondergaande zon!


Daarna zijn we gaan uit eten in het wok-buffet in de condomina, wat heel erg lekker was. Als voorgerecht sushi, als hoofdgerecht wok of a la plancha, en als nagerecht dulces en fruit. En als afsluiter de wandeling terug naar huis. Een actieve en fijne dag!


Maandagochtend ben ik met Jan gaan lopen. Aangezien we ongeveer hetzelfde tempo lopen, was dat heel fijn. Na een training van 50 minuten met trotar (joggen) en run, kwamen we goed bezweet weer terug thuis! In de namiddag zijn we met zijn allen meegegaan naar Bart zijn lab. Daar werden Jan en Miep slachtoffer van Bart zijn meetopstelling, waarbij hun "oog-kwaliteit" gemeten werd in termen van defocus, astigmatisme, coma en andere hoge orde aberraties. Maar voordat de metingen gedaan konden worden, moest er eerst een gebitje gemaakt worden:

Na de schokkende resultaten (grapje!) van de uitgebreide analyse verlieten Jan en Miep het lab, maar ze waren wel een kunstwerk rijker!

Daarna is Bart zijn looptraining gaan doen, en heb ik samen met Jan en Miep geshopt in de Alcampo. Het winkelen werd zeer uitgebreid gedaan, waardoor Bart zelfs voor ons thuis was.

Dinsdag was alweer de laatste dag van Jan en Miep in Murcia. In de ochtend werd de camper weer ingeladen en zat de vakantie er voor hen jammergenoeg alweer zo goed als op... Bart en ik vonden het althans jammer dat het bezoek zo kort was, met Jan als fijn trainings-maatje en Miep als gezellig babbel-maatje. De katze had intussen knuffel-vriendjes gemaakt met Jan,

maar was toch ook wel weer blij dat ze terug plaats kon nemen op haar stoel.

Groetjes,
Annika

No hay comentarios:

Publicar un comentario