domingo, 13 de septiembre de 2009

Cultuur in Murcia: Fiestas Moros y Cristianos

Voor de verandering hebben we eens een iets andere zaterdag dan normaal gehad. Aangezien het triatlon seizoen erop zit en het seizoen van de cross-duatlons nog niet begonnen is, gaf dat ons een beetje tijd om eens wat andere dingen te doen. We hadden gehoord dat de feesten van Murcia aan de gang waren en daarom zijn we ´s namiddags eens richting stad gegaan. Initieel was enkel het plan om naar de stad te wandelen, een rondje in de Malecón te maken en daarna terug naar huis te gaan. Rond een uur of half zes waren we vertrokken, en we pas om half twaalf waren we weer terug thuis. Iets langer dan gepland! Maar gelukkig hadden we als goede paparazzi ons fototoestel bij zodat we weer iets op ons blog kunnen zetten.


Via een alternatieve route zijn we naar de stad gewandeld, door het stuk tussen Churra en Murcia-stad dat ze hebben volgebouwd en nog altijd aan het volbouwen zijn met gigantische flatgebouwen om de populatie van Murcia te verdubbelen. Het is echt ongelofelijk wat een verkwisting om nog maar te zwijgen wat een ellende dit met zich mee kan brengen in de toekomst. Onderweg kwamen we onze buurman nog tegen. Hij werkt als opzichter in een van die projecten. Na een tijdje met hem gebabbeld te hebben, zetten we onze tocht voort. In de stad aangekomen was een plas-stop in de El Corte Ingles niet voor zijn tijd. Annika wou nog kijken of ze hier speciale olieen verkochten, maar die hadden we niet kunnen vinden, dus zijn we enkel met een tarina voor de kat, mosterd en wat sesamzaad naar buiten gegaan.

Toen we om 20.50 uur naar buiten gingen zagen we dat de Gran Via was afgesloten en dat er allemaal stoeltjes uitgestald waren. De politie local kon ons hierover direct informeren: om 21 uur er zou namelijk een optocht met Christenen en Arabieren beginnen.

Omdat het zo goed als 21 uur was, besloten we om eens te kijken wat het zou zijn. We zijn Gran Via afgewandeld in de richting van de rivier om de stoet tegemoet te gaan. Bij de rivier aangekomen stond de stoet klaar om te starten en ongeveer anderhalf uur later was de stoet op volle gang:








Om 22.30 uur bleek nog niet eens een kwart van de stoet gepasseerd te zijn, daarom besloten we maar om eens te kijken of we niet iets konden eten. De Malecón is een park bij de rivier, en bij feesten staat het hier altijd vol met kraampjes waar iedere peña (vertaling: vriendengroep) zijn gerechten maakt. Het probleem was dat ondertussen meerdere mensen honger hadden gekregen en overal stonden rijen met mensen te wachten op een plaats. Daar hadden we weinig behoefte aan en dus zijn we maar terug richting Churra gewandeld, omdat het anders veel tijd laat zou worden. Om 23.30 uur kwamen we thuis en daar hebben dan avond gegeten. Een leuke, culturele uitstap, en zeker de moeite waard om volgend jaar nog eens terug te gaan.

Groetjes,
Bart en Annika

No hay comentarios:

Publicar un comentario