viernes, 10 de abril de 2009

Culturele Tour Region de Murcia met Roel en Kristien

9 en 10 april zijn we op stap geweest met Roel en Kristien, en we hebben ze laten wandelen!

Op witte donderdag zijn Bart en ik eerst een fietstraining gaan doen bij de Nueva Condomina.
Na de verjaardag-felicitatie-telefoontjes met Gerda zijn we onze culturele tour begonnen, beginnend in Cieza. Daar hebben we het stadje bezocht en vervolgens zijn we tapas gaan eten in Cafe-Bar Gran Via, superlekker was dat (ensalada murciana, ternera en salsa, ensalada mixta, calamares a la plancha, queso, jamon, lomo con pan y tomate)!


Nadat we nog een wandeling hadden gemaakt naar de Rio in Cieza, hebben we onze tour vervolgd naar Caravaca de La Cruz. Ook hier hebben we het oude stadsdeel bezocht, met een bezoekje aan het kasteel. En niet te vergeten, gesnoepd van de overheerlijke spaanse dulces: chocokoeken en ijs!




Op de terugweg naar Murcia, hebben we ook Mula bezocht. Hier zijn we naar het kasteel gewandeld en hebben we de processie bijgewoond. Het was een behoorlijk steile klim naar het kasteel, maar het uitzicht was zeker de moeite waard!

Na deze culture dag, zijn we naar huis gegaan, waar we rijst casera (= op Annika-wijze) gegeten hebben.

Op goede vrijdag hebben we een wandeling van 3.5 uur gemaakt via onze achtertuin naar Alcayna. Een inmiddels bekende wandeling onder onze bezoekers, alleen deze keer moesten we het doen zonder de lekkernijen van de Lidl, en een extra loep tussen de bijenkasten (waar Bart slachtoffer werd van een bijensteek). Al met al toch een zeer geslaagde wandeling!
Saludos,
Annika

No hay comentarios:

Publicar un comentario